Nieuwe western van Quentin Tarantino afgeblazen

Regisseur is boos om uitlekken script The Hateful Eight

Vorige week werden Tarantino-fans nog blij gemaakt met de bekendmaking van de titel van zijn nieuwe film: The Hateful Eight. The Hollywood Reporter meldde dat de regisseur, wiens laatste film Django Unchained in 2012 uitkwam, met het nieuwe script wederom voor een western zou gaan. De productie van The Hatefull Eight is nu echter voorlopig van de baan, vertelt een teleurgestelde Tarantino.

Deadline meldde gisteren dat Tarantino zo gedeprimeerd is dat zijn script is uitgelekt, dat hij de film voorlopig niet zal regisseren. In plaats daarvan zal hij het script uitgeven als boek. Het maken van de film zegt hij in de komende vijf jaar nog wel eens te zullen heroverwegen.

De regisseur wilde pas volgende winter beginnen met de opnames, maar kwam erachter dat zijn script gelekt was toen zijn agent aanbiedingen begon te krijgen van acteurs voor een rol in de western. Tarantino zegt zich verraden te voelen dat het zo vroeg in het proces is uitgelekt: 'Ik weet niet hoe die fucking agenten werken... Ik heb het script aan zes mensen laten lezen, en als ik die al niet kan vertrouwen, dan heb ik er geen zin meer in. Ik laat het wel publiceren. Ik ben er klaar mee. Op naar het volgende project. Ik heb nog tien andere dingen liggen.'

Over dat volgende filmproject wil de regisseur voorlopig verder niks loslaten. Tarantino had de 77-jarige acteur Bruce Dern, die onlangs werd genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in Nebraska van Alexander Payne, op het oog voor een rol in The Hateful Eight. In plaats daarvan zal hij een grote rol krijgen in Tarantino’s nieuwe productie.

De boze regisseur hoopt dat het afblazen van de film ervoor zal zorgen dat agenten en acteurs voortaan discreter om zullen gaan met filmscripts. Tarantino vermoedt dat de agent van Dern of die van Michael Madsen, die ook een rol in de film zou krijgen, verantwoordelijk is voor het lekken. ‘Noem vooral namen,’ verzocht hij de journalist van Deadline.