Nieuwe projecten van oa Ridley Scott en Disney en aangekondigd

De interessantste aankondigingen van de week

Er zijn nieuwe plannen bekendgemaakt van Ridley Scott en de Disney Studio's. Een overzicht van de interessantste filmproducties die de afgelopen week bekend werden gemaakt.

Ridley Scott heeft aangegeven te werken aan een televisieserie over het ebolavirus voor FOX. De serie is gebaseerd op Richard Prestons bestseller The Hot Zone uit 1994, een non-fictiethriller over verschillende dodelijke virussen , waaronder ebola. Eerder werd de film Outbreak, met een vergelijkbaar uitgangspunt, bekritiseerd om de manier waarop het dodelijke virus als ‘ Jaws’ was verfilmd.

We wisten al dat Guillermo del Toro en scenaristen Zak Penn en Travis Beacham een vervolg op Pacific Rim gingen maken, maar de regisseur heeft nu ook aangegeven dat er een derde film in de planning staat. In de derde film zullen personages terugkeren die in de tweede film niet terugkomen. Pacific Rim 2 gaat eind 2015 in productie.

De Britse comedyserie The IT Crowd, die draait om een stel nerds uit een IT-team van Reynholm Industries, krijgt een Amerikaanse remake. Dit is al de tweede keer dat NBC een poging doet om de sitcom op de Amerikaanse markt uit te brengen, nadat de eerste versie liep uit op een flop. Producer Bill Lawrence, die eerder succes had met de ziekenhuiscomedy Scrubs, gaf op Twitter aan niet nog een keer deze fout te maken.

Eli Roth gaat een remake van zijn low budget gore-film Cabin Fever produceren. Hij zal de film niet zelf regisseren, maar regisseur Travis Zariwny zal met het originele script werken. Het grote verschil met de versie uit 2003, die 30 miljoen opleverde, is dat de film geüpdatet zal worden naar 2015. De cast zal bestaan uit acteurs uit de MTV-serie Teen Wolf en Paranormal Activity 3.

De Disney Studio's hebben hun nieuwe film Moana aangekondigd, die in 2016 moet verschijnen. De film zal geregisseerd worden door Aladdin-makers Ron Clements en John Musker, die ook verantwoordelijk waren voor De kleine zeemeermin en De prinses en de kikker. De film speelt zich af in Oceanië tijdens de oudheid in, waar heldin Moana samen met halfgod Maui besluit de oceaan te verkennen. 

Over de figuren van Hasbro-speelgoedlijn My Little Pony zijn verschillende televisieseries gemaakt, maar in 2017 moet er weer een heuse animatiefilm verschijnen over de schattige gekleurde paardjes. Het script wordt geschreven door Joe Ballarini, die ook verantwoordelijk was voor het script van Ice Age: Continental Drift.