Nieuwe projecten o.a. Scarlett Johansson en Martin Freeman

Het interessantste castingnieuws van de week

Afgelopen week was er weer volop nieuws over de komende film- en tv-projecten van grote acteurs en actrices, onder wie Tygo Gernandt, Scarlett Johansson en Martin Freeman. Een overzicht van het interessantste castingnieuws.

Scarlett Johansson zal de hoofdrol spelen in de serie Custom of the Country , gebaseerd op Emma Whartons gelijknamige roman. Wharton is met name bekend vanwege haar roman The Age of Innocence, waarmee ze als eerste vrouwelijke schrijver de Pulitzerprijs won. Die roman werd in 1993 verfilmd door Martin Scorsese. Johansson zal het hoofdpersonage Undine Spragg spelen, die wordt gekenmerkt door haar gewetenloze karakter waarmee ze zich hogerop weet te werken in de New Yorkse elite. De serie wordt geschreven door scenarist Christopher Hampton (Dangerous Liaisons, Atonement).

Martin Freeman zal de hoofdrol spelen in een televisiefilm over het proces tegen Adolf Eichmann. Freeman speelt in The Eichmann Show de tv-producent van het mediaspektakel dat in 1961 plaatsvond. De film zal op 27 januari worden uitgezonden in het kader van het zeventigjarig jubileum van de bevrijding van Auschwitz.

Tygo Gernandt is gecast voor een grote rol in een Poolse film, Math Sucks. De film van Kasia Roslaniec gaat over een 27-jarige vrouw die er drie vriendjes , een vriendin en een minnaar op nahoudt. Gernandt speelt de rol van één van de drie vriendjes, een gevierde en succesvolle buitenlandse fotograaf, gemodelleerd naar Terry Richardson. De Nederlandse acteur gaat half oktober naar Polen voor de opnames van de Europese coproductie.

Casey Affleck (Gerry, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), is als acteur bevestigd voor een film over de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013. De film zal ingaan op de jacht op de vermeende daders en de reactie op de ramp van de bewoners van de stad.

Tot slot goed nieuws voor liefhebbers van mooie mensen die in slow-motion over een strand rennen: er komt een filmversie van de serie Baywatch, met een rol voor The Rock ( Dwayne Johnson). Johnson maakte vrijdag dit nieuws op Instagram bekend met de woorden ‘This is my beach bitch’ . Het is niet bekend of de acteurs uit de originele serie ook zullen meewerken aan de film.