Nieuwe projecten Coen Brothers, Scorsese en Winterbottom

Het interessantste nieuws rondom aanstaande films

De afgelopen dagen werden er weer wat interessante nieuwe filmprojecten aangekondigd, zoals de nieuwe komedie van de Coen Brothers, een nieuwe muziekdocumentaire onder toezien van Martin Scorsese en een samenwerking tussen Michael Winterbottom en Russel Brand.

Hail, Caesar!, de nieuwe film van Joel en Ethan Coen, zal op 5 februari 2016 uitkomen. De komedie vertelt over een ‘ studiofixer’ in de jaren vijftig die de gehele dag op de filmset bezig is om de filmsterren in het gareel te houden. De hoofdrol wordt gespeeld door George Clooney, en de rest van de sterrencast bestaat uit Josh Brolin, Scarlett Johansson, Frances McDormand en Tilda Swinton, die net als Clooney al eerder in Coen Brothers-films te zien waren. Zij worden vergezeld door nieuwkomers Ralph Fiennes, Channing Tatum en Jonah Hill.

Martin Scorsese zal verantwoordelijk zijn voor de productie van een nieuwe documentaire over The Grateful Dead. De film zal volgend jaar uitkomen en valt daarmee samen met het vijftigjarige bestaan van de band. Er zullen nog niet eerder vertoonde interviews, backstagebeelden en nieuwe interviews in te zien zijn. Scorsese was al verantwoordelijk voor documentaires over muzikanten als The Band, Bob Dylan en George Harrison.

Acteur Russel Brand speelt een belanrijke rol in de nieuwe documentaire van Michael Winterbottom. In The Emperor’s New Clothes wordt de financiële ongelijkheid in het huidige kapitalistische systeem behandeld. Brand, die momenteel druk bezig is met de promotie van zijn boek Revolution, treedt in de film op als presentator en interviewer. De film gaat volgende week op de American Film Market in Santa Monica in première.