Nieuwe on demand service: WappZapp

Concurrentie voor Netflix?

De gratis applicatie WappZapp gaat uitbreiden naar een abonneeservice. Per april wordt WappZapp Plus gelanceerd. Een abonnement kost 7,99 euro in de maand.

Voor dit geld heb je, volgens de oprichters, toegang tot meer dan 1500 films , onder andere van de Quality Film Collection van distributeur A-Film Benelux. Daarnaast heeft de abonnee toegang tot Europese series en IDFA-documentaires. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met de BBC om ook hun series aan te kunnen bieden via de app.

WappZapp begon als een gratis applicatie die orde probeerde te creëren in de chaos van online gratis beschikbare filmpjes van bronnen als YouTube, RTL XL en Uitzending Gemist . Deze app blijft ook nog bestaan.

Een abonnement op WappZapp Plus zal 7,99 euro in de maand gaan kosten, met twee weken gratis proeftijd. De prijs is hetzelfde als die van concurrent Netflix. Die Amerikaanse on demand-service is in Nederland aardig populair, al klinkt geregeld de klacht dat het filmaanbod te mager is.

Het is de vraag of WappZapp, dat meer gericht zou zijn op arthouse-films, op dat gebied verbetering zal bieden. Eind januari ging een soortgelijke service, Ximon, nog onderuit omdat de markt voor video on demand naar eigen zeggen niet snel genoeg groeide.