Marvel superupdate

Nieuws over toekomstige comicfilms en -series

Carlijn Kruidhof ,

Stripboekengigant en productiebedrijf Marvel zit niet stil. Het laatste Marvel-nieuws op een rijtje.

Marvel heeft de filmproductie tot en met The Avengers uit 2012 omgedoopt tot Phase One. Phase Two van het masterplan begon met Iron Man 3 in het voorjaar van 2013, en loopt tot het Avengers-vervolg Age of Ultron. Hierbij een overzicht van het laatste nieuws over de projecten uit Phase Two en Phase Three.

We beginnen met de reboot van Fantastic Four. Deze acteurs zijn gecast als de Four: Jamie Bell (Nymphomaniac) als The Thing, Michael B. Jordan (Fruitvale Station) als Human Torch, Kate Mara (House of Cards) als The Invisible Woman en Miles Teller (Project X) als Mr. Fantastic. Onlangs werd ook bekendgemaakt wie de big bad zal gaan spelen, namelijk Toby Kebbell (War Horse), die zal verschijnen als aartsvijand Doctor Doom. Josh Trank (Chronicle) is onlangs aangekondigd als regisseur van de reboot. Fox produceert, omdat dit bedrijf de rechten van de Marvel-personages in handen heeft.

Ook hebben we een eerste blik kunnen werpen op twee nieuwe personages uit Avengers: Age of Ulton. Marvel toonde artwork van Scarlet Witch en Quicksilver. Zij zijn tweelingbroer en -zus, oorspronkelijk eigenlijk kinderen van Magneto, maar dit mag niet worden genoemd in de Avengersfilm omdat Marvel hier de rechten niet over heeft. Deze liggen bij Fox, die dezelfde personages terug laat komen in X-Men: Days of Future Past ( vanaf 22 mei in de bioscoop). In Age of Ultron wordt de tweeling gespeeld door Aaron Taylor-Johnson en Elizabeth Olsen.

Daarnaast is de stripboekengigant ook bezig z’ n slag te slaan op het gebied van series. Er is namelijk een deal gemaakt met streamingservice Netflix. Marvel zal vier miniseries gaan maken voor de website, te beginnen met dertien afleveringen over Daredevil in 2015. Daarna volgen afleveringen over Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage ( zie de links voor meer informatie over de personages).

Hiernaast zal er ook een miniserie komen over de Defenders, het team dat bestaat uit de voorgenoemde personages. Mogelijk is dit weer een kans voor Marvel om cross-overs te maken tussen de films en de series, aangezien het de bedoeling is dat alles in hetzelfde universum plaatsvindt.

Marvel heeft natuurlijk al een televisieserie, namelijk Marvel's Agents of S.H. I.E.L.D.. De laatste zeven afleveringen van het eerste seizoen zullen allemaal directe verbanden hebben met Captain America: The Winter Soldier, die vorige week donderdag in première is gegaan in Europa. In Nederland moeten we even afwachten wanneer deze afleveringen te zien zijn.

Nog wat kort nieuws over Phase Three: Thor 3 heeft groen licht gekregen. Christopher Yost (Thor: The Dark World) en Craig Kyle (producer van Thor: The Dark World) gaan het script schrijven.

Ook Captain America 3 is al in voorbereiding. Marvel was voordat het vervolg van de eerste Captain America-film uitkwam al zo tevreden over het werk van regisseurs Anthony en Joe Russo, dat ze gelijk aangenomen zijn voor de derde film. Deze moet in mei 2016 uitkomen, tegelijk met Superman vs. Batman. Dit zal de ultieme test zijn voor de stripverhalengiganten, want wie zal het beter doen in het eerste weekend? Marvel of grote concurrent DC?

Nog niet genoeg Marvel gehad ? Bekijk hier de laatste trailer van de eerstvolgende Marvelfilm: Guardians of the Galaxy. Deze zal vanaf 14 augustus te zien zijn in de bioscopen.