Marilyn Burns overleden

Texas Chain Saw Massacre-ster werd 65 jaar

Actrice Marilyn Burns is op 65-jarige leeftijd overleden. Een familielid vond Burns in haar huis in Houston, Texas. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Burns werd vooral bekend door haar hoofdrol in horror-cultfilm The Texas Chain Saw Massacre uit 1974.

Vanaf The Texas Chainsaw Massacre heeft Burns enkel in horrorverhalen gespeeld. In de televisieserie Helter Skelter uit 1976, die gebaseerd werd op ware gebeurtenissen, speelde Burns de rol van Linda Kasabian, een lid van de beruchte Manson-sekte, die veroordeeld werd voor de moord op maar liefst zeven mensen .

Verder speelde Burns in Death Trap (1976), dat gaat over een hotelier die met een zeis moordend rondwaart onder zijn hotelgasten en de lijken aan de huiskrokodil voert. Ook zat Burns in de sciencefiction film Future Kill (1985), over een groep jongens in een postapocalyptische wereld . In de remakes die van The Texas Chain Massacre werden gemaakt in 1994 en 2013 , dook Burns op in cameo’s.

The Texas Chain Saw Massacre werd gemaakt met het bescheiden budget van ongeveer 90 duizend dollar. Uiteindelijk bracht de film meer dan 300 miljoen dollar op. Door de zomerhitte en een overvloed aan dode dieren en rottend voedsel in het huis, waar de opnames plaatsvonden, werden sommige crewleden ziek tijdens de opnames. Ed Neal, die de lifter speelt in de film, zei daar later over: ‘In dat huis filmen was de verschrikkelijkste periode uit mijn leven. En ik was een soldaat in Vietnam, waar mensen me probeerde te vermoorden. Dus dat zegt wel iets denk ik.’