Lupita Nyong’o en Scarlett Johansson in Jungle Book

Film over It’s a Small World gepland

Een update van het Disney-front. Lupita Nyong’o en Scarlett Johansson zijn in onderhandelingen voor rollen in de live-action verfilming van Jungle Book. Er komt een verfilming van de attractie It’s a Small World. En Josh Gad (Frozen) gaat een tweede samenwerking aan met de studio.

Nyong’o zou het personage Rakcha, de moederwolf die Mowgli adopteert, voor haar rekening nemen, en Johansson het personage Kaa, de hypnotiserende slang. Eerder werd al bekend dat Idris Elba de stem van tijger Shere Khan zou gaan inspreken. De nieuwe Jungle Book-film wordt geregisseerd door Jon Favreau (Iron Man), en wordt een mix van animatie en live-action.

Daarnaast is bekendgemaakt dat Josh Gad, de stem van Olaf de sneeuwman in de Oscarwinnende animatiefilm Frozen, opnieuw zal samenwerken met Disney. Samen met zijn schrijfpartner Ryan Dixon is hij aangenomen om een familiefilm te maken voor de studio. Gad won een Annie-award voor zijn vertolking van de sneeuwpop Olaf in Frozen.

De studio is ook van plan om een film te maken van de bekende attractie met het pakkende deuntje It’s a Small World. Dit werd dinsdag bekendgemaakt, op de 50ste verjaardag van de attractie. Jon Turteltaub (National Treasure) is aangenomen om de film te regisseren. Jared Stern (The Internship) schrijft het script.