Lions Film Awards uitgereikt op IFFR

Prijzen voor Los Hongos en Love Steaks

De film (in wording) Los Hongos, van de Colombiaanse regisseur Oscar Ruiz Navia, heeft gisteravond de Hubert Bals Fonds Lions Film Award gewonnen. De prijs is bedoeld voor een veelbelovende filmmaker wiens film gesteund wordt door het Hubert Bals Fonds. De regisseur ontving een cheque van 20.000 euro voor de afronding van zijn film.

De Lions Club is een groep van kunstenaars en cultuurkenners die met hun award filmmakers wil steunen die maatschappelijk en politieke kwesties aansnijden in hun werk. De prijs moet bijdragen aan de productie van films die er zonder financiële steun misschien niet zouden komen. De Lions Club werkt sinds 2012 samen met het Hubert Bals Fonds van het IFFR, dat al vijfentwintig jaar lang steun biedt aan opmerkelijke filmprojecten. 

Ook werd gisteravond een Lions Film Award uitgereikt aan een film uit de Bright Future Competitie. Deze werd gewonnen door Love Steaks van de Duitse filmmaker Jakob Lass. De andere genomineerden waren Remote Control (Byamba Sakhya) en The Quiet Roar (Henrik Hellström).