Laatste film Orson Welles klaar in 2015

The Other Side Of The Wind moet op honderdste verjaardag Welles uitkomen

De laatste film van de legendarische regisseur Orson Welles moet in 2015 in de bioscoop verschijnen. Welles werkte de laatste vijftien jaar van zijn leven aan The Other Side Of The Wind, maar slaagde er niet in de film af te krijgen.

Welles was al sinds 1971 bezig met de film, maar kwam vooral financieel steeds opnieuw in de problemen. Na zijn dood in 1985 bleef het materiaal drie decennia lang achter slot en grendel, tot onlangs bekend werd dat Royal Road Entertainment de rechten van de film heeft gekocht. Filmmaker Peter Bogdanovic, persoonlijk door Welles aangewezen voor de realisatie van de film, zal werken aan de eindmontage.

De film van Orson Welles, die bekendstond om zijn problematische relatie met Hollywood, gaat toepasselijk genoeg over een filmmaker (regisseur John Huston) die met zijn producenten in conflict komt. In de zelfreflectieve film verschijnen meerdere regisseurs, waaronder Dennis Hopper, Claude Chabrol en Gary Graver. Welles gebruikte voor de film een collageachtige stijl, waarbij hij met verschillende filmformaten, en in zowel zwartwit als kleur werkte.

The Other Side Of The Wind moet op Welles’ honderdste verjaardag, 6 mei 2015, voor het eerst in de bioscoop te zien zijn.