Katja Herbers weer te zien in nieuwe seizoen Manhattan

Nederlandse actrice krijgt ook bijrol in The Americans

De Amerikaanse serie Manhattan, met de Nederlandse actrice Katja Herbers (Loft, De Storm) in de hoofdrol, krijgt een tweede seizoen.

Herbers maakte dit jaar haar Amerikaanse debuut in de serie, die vertelt over de briljante maar feilbare wetenschappers die in de jaren veertig van de vorige eeuw 's werelds eerste atoombom ontwikkelden. De serie laat zien hoe zij en hun gezinnen probeerden samen te leven in een wereld waarin geheimen en leugens elk aspect van hun leven binnendrongen. Herbers speelt de rol van de Amerikaanse wetenschapper Helen Price, de enige vrouw in het team.

Manhattan is na het historische drama Salem de tweede ‘eigen’ serie van kabelnetwerk WGN America, en is in Nederland momenteel te zien op Film1. Het eerste seizoen werd in Amerika positief ontvangen.

Dit is niet het enige goede nieuws over Herbers’ internationale carrière. Eerder deze week werd bekend dat zij een bijrol krijgt in het derde seizoen van de spionageserie The Americans, waarin zij een Europese studente speelt die tijdens de Koude Oorlog in een Russische gevangenis terechtkomt. De nieuwe afleveringen worden naar verwachting in 2015 uitgezonden.