Julia Roberts: ‘Ik neem in Hollywood risico door facelift te weigeren.’

Debat plastische chirurgie laait op door veranderd uiterlijk Zellweger

Dat veel Hollywoodacteurs kind aan huis zijn bij cosmetische chirurgen is bekend. Toch zorgde een verschijning op de rode loper van Renée Zellweger vorige week voor veel commotie in de media.

Zellweger was onherkenbaar, zo vond men. En dat is ironisch, want haar rol als Bridget Jones – waarvoor zij twee keer tien kilo aankwam – leverde haar juist de reputatie op van authentieke actrice binnen een steeds ‘gemaaktere’ industrie.

Julia Roberts sprak zich deze week uit tegen de standaard binnen Hollywood, waarin het voor ouder wordende acteurs steeds vanzelfsprekender wordt om onder het mes te gaan. ‘Ik zet mijn carrière op het spel door te weigeren een facelift te nemen,’ gaf  Roberts aan. ‘Het is een groot risico in Hollywood.’

Omgekeerd kan een keuze voor plastische chirurgie ook riskant zijn. Zo bleek bijvoorbeeld toen Dirty Dancing-actrice Jennifer Grey na een neusoperatie nergens meer aan de bak kwam. Ook de drastische facelift van acteur Mickey Rourke leek zijn carrière aanvankelijk geen goed te doen, al maakte die een terugkeer met geprezen rollen in films als The Wrestler en Sin City, waarin zijn gehavende voorkomen in zijn voordeel werkte.