Joaquin Phoenix’ broeken in de verkoop

Kledinglijn gebaseerd op de film Her in Amerikaanse winkels

De broeken die Joaquin Phoenix draagt in Spike Jonze’s nieuwe film Her, vormen het middelpunt van een nieuwe kledinglijn. De kleding, geïnspireerd door de film, is bedacht in samenwerking met de kostuumontwerper van Her, Casey Storm. De kleding wordt in Amerika verkocht in de winkels van Opening Ceremony.

De film, waarin Theodore (Phoenix) verliefd wordt op zijn nieuwe, intelligente computersysteem, speelt zich af in de toekomst. Kostuumontwerper Storm wilde naar eigen zeggen niet in futuristische clichés vervallen. Het resultaat is een kledinglijn met veel kleur, die warmte moet uitstralen. De vraag is of mannen zitten te wachten op een broek met hoge taille en smaller wordende pijpen? Phoenix had zelf enige overtuiging nodig: ‘I don't get it, but I trust you guys.’ Naast de broeken bevat de kledinglijn ook andere kledingstukken uit de film.

Het afgelopen jaar zijn er meer kledingwinkels geïnspireerd door verschillende films. Opening Ceremony baseerde al eerder een kledinglijn op een film, namelijk Spring Breakers. Brooks Brothers lanceerde The Gatsby Collection, gebaseerd op The Great Gatsby, H&M liet zich inspireren door The Girl With the Dragon Tattoo, en Ralph Lauren organiseerde een modeshow geheel in de stijl van de televisieserie Downton Abbey.

Bekijk hier de door Downton Abbey geïnspireerde modeshow.