Internationale film over Oostvaardersplassen

Makers van Microcosmos gaan in Nederland filmen

De Oostvaardersplassen, bekend van de succesvolle Nederlandse documentaire De nieuwe wildernis, zullen opnieuw een rol gaan spelen in een natuurfilm. Ditmaal zijn het de Franse producenten Jacques Perrin en Jacques Cluzaud, die eerder het goed ontvangen Oceans en Microcosmos regisseerden, die in het natuurgebied tussen Almere en Lelystad gaan filmen.

Perrin en Cluzaud namen tijdens de preproductie contact op met Ton Okkerse, producent van De nieuwe wildernis. Peter de Haan van distributeur Dutch FilmWorks vertelt: ‘Ton Okkerse heeft de producenten de plassen laten zien en advies gegeven over het filmproces. Perrin en Cluzaud waren erg enthousiast. Dit najaar beginnen ze met de opnames.’

Een remake van De nieuwe wildernis wordt de documentaire echter niet. De Haan: ‘Deze film gaat over heel Europa en wat zij aan natuur te bieden heeft. Er komen onder andere buffels, slangen en beren in voor, die nog steeds in Europa te vinden zijn. De Oostvaardersplassen vormen maar een klein onderdeel van de film.’

In Nederland komt de documentaire over het Europese wildleven naar verwachting in 2015 uit onder de naam De Europese wildernis.

Ook Ton Okkerse is bezig met een nieuw natuurproject genaamd Holland, land van wind en water, dat gaat over hoe Nederland door het water gevormd is. Wanneer deze documentaire in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.