IFFR introduceert interactieve filmpremières in heel Europa

IFFR Live moet premièregevoel versterken

Het International Film Festival introduceert vijf filmpremières die in verschillende bioscopen in Europa gelijktijdig te zien zijn. Het publiek kan naderhand via Twitter met de cast en crew van de film communiceren. IFFR Live heeft als doel de betrokkenheid van het publiek te vergroten.

Tot de vijf Europese filmpremières behoren onder meer Atlantis van Jan-Willem Ewijk, met Thekla Reuten in de hoofdrol, Speed Walking, de nieuwe film van Niels Arden Oplev, en Erbarme dich - Matthäus Passion Stories van de Nederlandse documentairemaker Ramon Gieling (Johan Cruijff - En un momento dado).

De films worden op het moment van de screenings in Rotterdam beschikbaar gemaakt in meerdere Europese bioscopen en video on demand-services in Europa, om zo de première als evenement te vergroten. IFFR Live is een initiatief van het filmfestival om concreet nieuwe technologie als streaming en Twitter in te zetten om nieuwe films onder de aandacht van het publiek te krijgen. Het IFFR maakte nog niet bekend welke bioscopen hierbij betrokken zijn, maar directeur Rutger Wolfson gaf aan 'in overleg te zijn met filmtheaters in alle grote Europese landen'.

De 44e editie van het festival in Rotterdam vindt plaats van 21 januari tot en met 1 februari.