Ghostbusters krijgt remake met vrouwenteam

Paul Feig (Bridesmaids) gevraagd voor regie

Ghostbusters 3 wordt een vernieuwde versie van de oorspronkelijke film, maar dan met vrouwelijke geestenjagers. Regisseur Paul Feig, bekend van films als Bridesmaids en The Heat, moet de actiekomedie gaan regisseren.

Hoewel volgens The Hollywood Reporter de onderhandelingen nog moeten beginnen, is Feig voor producent Sony eerste keus. In 2011 maakte Feig Bridesmaids, een romantische komedie over de strubbelingen van een aantal bruidsmeisjes in aanloop van het huwelijk van een gezamenlijke vriendin. In 2013 scoorde Feig wederom met The Heat, een actiekomedie waarin twee stoere FBI-agentes op jacht gaan naar een moordlustige drugsbaron.

Met de beslissing om de hoofdrollen te laten vervullen door vrouwen, wordt het script van Ghostbusters III nieuw leven ingeblazen. Eerder al weigerde Ghostbusters-ster Bill Murray mee te werken aan een derde deel. Vervolgens trok ook Ivan Reitman, regisseur van Ghostbusters I en II, zich terug nadat Harold Ramis overleed. Ramis speelde dr. Egon Sprengler in de oorspronkelijke film en zou meedoen met Ghostbusters III.

Ghostbusters werd in 1984 gemaakt met een budget van 32 miljoen euro, een recordbedrag voor die tijd. Uiteindelijk bracht de film bijna 240 miljoen dollar op, waarmee het de succesvolste komedie van de jaren tachtig werd.