Ghostbusters 3 verliest regisseur

Ivan Reitman wil niet meer

Er moet een nieuwe regisseur worden gezocht voor de derde Ghostbusters-film. Ivan Reitman heeft zichzelf namelijk teruggetrokken na de dood van regisseur en acteur Harold Ramis, die in Ghostbusters 1 en 2 de rol van Dr. Egon Spengler vertolkte.

‘Er is veel gebeurd de afgelopen paar maanden, het belangrijkste daarvan was het overlijden van Harold, een erg goede vriend die buitengewoon veel invloed had op mijn carrière,’ vertelde Reitman aan Deadline. ‘Ik kon me de film niet voor me zien zonder Ramis.’ Reitman blijft wel een producer voor de film en gaat filmstudio Sony helpen met het vinden van een nieuwe regisseur.

Sony probeert het project al jaren van de grond te krijgen. Bill Murray wil in ieder geval niets te maken hebben met de film. Dan Aykroyd probeerde Murray aan boord te krijgen, tevergeefs. Aykroyd is zelf producer van het vervolg.

Harold Ramis stierf vorige maand op 69-jarige leeftijd. Hij heeft onder andere de film Groundhog Day geregisseerd. De opnames voor de derde Ghostbusters-film moet begin 2015 van start gaan.