Extra materiaal The Act of Killing via BitTorrent Bundle verspreid

Filmmakers willen boodschap verspreiden onder groot publiek

De makers van de documentaire The Act of Killing, door cinema.nl uitgeroepen tot film van het jaar, hebben een BitTorrent Bundle uitgegeven met extra materiaal. Dinsdag werd ook al de Director’s Cut van de film beschikbaar gesteld op iTunes, in samenwerking met distributeur Drafthouse Films.

De film staat op de shortlist voor de Oscar voor beste documentaires, en vraagt aandacht voor de Indonesische death squads die tussen 1965 en 1966 milljoenen mensen vermoord hebben. Door sommigen worden deze moordenaars nog steeds als helden gezien.  

Door deze BitTorrent te delen, proberen de makers hun boodschap wereldwijd te verspreiden. Ze willen zoveel mogelijk mensen bereiken, zodat de film blijft bestaan als bewijs van het onrecht dat zich afspeelde in Indonesië.

De bundel bevat videocommentaar van de producenten, Werner Herzog en Errol Morris, en een interview met Joshua Oppenheimer. Ook twee essays, stills en de trailer van de film maken deel uit van het pakket.

BitTorrent Bundle is een project gemaakt voor de online creatieve gemeenschap, en probeert artiesten in contact te brengen met hun fans door het delen van inhoud.

Download de BitTorrent Bundle hier.