Emile Fallaux wordt nieuwe voorzitter Nederlands Film Festival

Oud-IFFR directeur volgt Jeltje van Nieuwenhoven op

Emile Fallaux wordt de nieuwe voorzitter van het Nederlands Film Festival. In oktober van dit jaar, direct na de 34e editie van het festival, zal Fallaux het stokje overnemen van Jeltje van Nieuwenhoven, die de functie bekleedde sinds 2006.

Fallaux is aangesteld voor een periode van drie jaar. Eerder was hij buitenlandcorrespondent, hoofdredacteur van Vrij Nederland en directeur van het International Film Festival Rotterdam.

Eerder al werd bekend dat het NFF in september opent met de thriller Bloedlink van regisseur Joram Lürsen. Bloedlink, met Tygo Gernandt en Marwan Kenzari in de hoofdrollen, gaat over twee ex-gedetineerden die een miljonairsdochter kidnappen . De film zal in première gaan in TivoliVredenburg, het nieuwe Utrechtse cultuurcentrum. Het is dan de eerste keer dat een film vertoond wordt in het muziekpaleis.

De betrekking van TivoliVredenburg door het NFF sluit naadloos aan bij het hoofdthema: filmmuziek. Gast van het Jaar is componist Fons Merkies. Merkies componeerde al voor meer dan honderd films, televisieseries en musicals de muziek, waaronder All Stars, In Oranje, Flikken Maastricht en Alles is familie.