Eerste titels IFFR bekend

Nieuw werk van Burton, Östlund en Sissako

Het International Film Festival Rotterdam heeft vandaag de eerste titels prijsgegeven van de 44e editie die plaatsvindt van 21 januari t/m 1 februari. In de lijst staan internationale titels als Timbuktu van Abderrahmane Sissako, Turist van Ruben Östlund, Big Eyes van Tim Burton en Phoenix van Christian Petzold.

Er zijn ook titels van eigen bodem, waaronder Tussen 10 en 12 van Peter Hoogendoorn en Atlantic van Jan-Willem van Ewijk. Het speelfilmdebuut Tussen 10 en 12 gaat over twee politieagenten die een argeloze familie een bericht brengen dat hun leven voorgoed verandert. De hoofdrollen worden vertolkt door acteurs Raymond Thiry (Penoza, Oorlogswinter), Nasrdin Dchar (Rabat) en Ko Zandvliet (Jongens). In de dramafilm Atlantic zijn Thekla Reuten (Het Diner, De Tweeling) en windsurfkampioen Fettah Lamara te zien.

Deze titels maken onderdeel uit van het nieuwe programmaonderdeel Limelight. Limelight bestaat uit nieuw werk van aansprekende namen uit de hedendaagse cinema, die na hun première op IFFR 2015 in de Nederlandse filmtheaters zullen worden vertoond. Met Limelight wil IFFR nauwer samenwerken met Nederlandse distributeurs en zo de uitbreng van artistieke kwaliteitsfilms verder ondersteunen.

Bekijk de officiële IFFR-site voor het volledige overzicht van de titels