Disney lanceert online streaming platform

Disney Movies Anywhere exclusief aangeboden via iTunes

Disney lanceerde deze week een cloud-based multimediaplatform om films online te kopen, af te spelen, en voor lange tijd te bewaren. Disney sloot een deal met Apple, dat de Disneyfilms exclusief zal aanbieden via iTunes.

Het nieuwe Disney Movies Anywhere stelt tot nu toe meer dan vierhonderd titels beschikbaar van Disney, Pixar en Marvel. Ter gelegenheid is Frozen, de succesvolste animatiefilm van Disney tot nu, ook te downloaden via de service. Deze film verschijnt pas over drie weken op dvd. 

Gebruikers kunnen de Disneyfilms en ander exclusief materiaal via iTunes aanschaffen en afspelen op meerdere apparaten. Door middel van de website of een app kunnen de gekochte films op computers en op andere Apple apparaten bekeken worden.

Movies Anywhere is Disney’s antwoord op  UltraViolet, een in 2011 opgerichte cloud-based filmbibliotheek. Grote studios als Lionsgate, DreamWorks Animation en HBO boden hun films al aan via UltraViolet, maar Disney heeft zich daar nooit bij aangesloten. UltraViolet wilde één digitaal platform creëren waar consumenten al hun films konden bekijken en bewaren. Met de komst van het tweede systeem Disney Movies Anywhere, is deze monopoliepositie niet meer mogelijk.