Derde seizoen Twin Peaks aangekondigd

David Lynch regisseert

Twin Peaks keert terug op televisie. De serie die in 1990 werd gecreëerd door David Lynch en Mark Frost, en twee seizoenen op het Amerikaanse kabelnetwerk ABC te zien was, krijgt in 2016 een derde seizoen van negen afleveringen.

Het nieuwe seizoen zal plaatsvinden in de moderne tijd, wat betekent dat de inwoners van Twin Peaks zo’n 25 jaar ouder zijn geworden sinds de laatste aflevering in 1991.

Goed nieuws voor de fans:  David Lynch en Mark Frost zullen samen verantwoordelijk zijn voor de scenario's, en Lynch zal de regie voor zijn rekening nemen. De afleveringen zullen begin 2016 op betaaltelevisiezender Showtime worden uitgezonden.

De serie, die aanvankelijk draaide om het oplossen van de moord op Laura Palmer, speelde zich af in een absurd universum waarin normale soapsituaties in een oogwenk een bizarre en bovennatuurlijke wending konden nemen. De serie werd bejubeld door critici vanwege zijn uitdagende verhaallijn en filmische beeldtaal, en was hiermee een van de eerste tv-series die de vergelijking met cinema aankon.

Hoewel in de originele visie van de makers de moord op Palmer onopgelost zou blijven, werd onder druk van ABC het verloop van het tweede seizoen herschreven . Toen de moordenaar bekend werd gemaakt namen de kijkcijfers af, waarop ook Lynch’ betrokkenheid verminderde. Lynch regisseerde wel de finale en de vervolgfilm Twin Peaks: Fire Walk With Me. De cultserie geniet nog altijd een trouwe aanhang.