David Fincher regisseert Steve Jobs-biografie

Fincher en Aaron Sorkin al eerder succesvol met The Social Network

Regisseur David Fincher is in gesprek om de biografie van Steve Jobs, de medeoprichter van Apple, te gaan verfilmen. In 2012 werd al bekend dat Aaron Sorkin het scenario voor de film zou schrijven. De twee werkten in 2010 al samen aan het tech-drama The Social Network.

De biografie over Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die Fincher regisseerde en waarvoor Sorkin het scenario schreef, werd met drie Oscars bekroond. Sony wil het succesvolle duo nu weer bij elkaar brengen om wederom het leven van een technologisch pionier te verfilmen.

Sorkin rondde het script eerder dit jaar af. Hij baseerde het op de officiële Steve Jobs-biografie, geschreven door Walter Isaacson. Sony kreeg de rechten van het boek in 2011 in handen na de dood van de Apple-oprichter. De biografie is gebaseerd op veertig interviews die Isaacson met Jobs zelf had, en honderd interviews met vrienden, familie en collega’s van de Apple-magnaat.

Scenarist Sorkin maakte in 2012 al bekend dat de film een bijzondere structuur zal hebben. De gehele film zal maar uit drie scènes van een enkele take bestaan, gevolgd door de lancering van één van de beroemde Apple producten. De eerste zal de Mac zijn, daarna de NeXt en als laatste de iPod.

Het leven van Steve Jobs werd in 2011 al op een meer traditionele manier verfilmd door Joshua Michael Stern. jOBS, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, toont de ontwikkeling van de ondernemer van hippie tot medeoprichter van Apple. Hoewel deze Jobs-film niet goed ontvangen werd, laat Sony weten er zeker van te zijn dat dit prominente creatieve team een groter succes zal boeken met het nieuwe project. Ook Sorkin laat weten dat Steve Jobs prominent genoeg is om twee films over te maken.

Regisseur David Fincher is onder meer bekend van Fight Club en The Girl with the Dragon Tattoo. In oktober verschijnt zijn nieuwste film, een adaptatie van de roman Gone Girl.