Cultregisseur Dario Argento start crowdfunding-project

Iggy Pop gecast voor hoofdrol

De Italiaanse horror-regisseur Dario Argento is vandaag een crowdfunding-campagne gestart om zijn nieuwe film The Sandman te kunnen bekostigen. Punkicoon Iggy Pop zal de titelrol spelen.

‘Godfather of Punk’ Iggy Pop, die al eerder acteerde in films van Jim Jarmusch en John Waters, zal seriemoordenaar ‘The Sandman’ spelen, wiens personage is geïnspireerd door de oude Germaanse legende van het zandmannetje. En dan niet de lieve Klaas Vaak, die zand in de ogen strooit van kinderen die naar bed gaan, maar het figuur uit de originele versie, die de ogen steelt van kinderen die deze ’s nachts weigeren te sluiten, om ze aan zijn hongerige kinderen op de maan te voeren.

Argento hoopt via de crowdfunding-site Indiegogo $250,000,- in te zamelen. Deelnemers kunnen onder andere persoonlijke berichten van de regisseur en zijn hoofdrolspeler winnen, rondleidingen op de set, en een unieke figurantenrol als de moordenaar met zwarte handschoenen, een rol die Argento in eerdere films altijd zelf speelde.

Argento, die soms de ‘Italiaanse Hitchcock’ wordt genoemd, brak eind jaren zeventig door met bizarre ‘giallo’-films als Deep Red en Suspiria, maar had vanaf de jaren negentig steeds meer moeite met de financiering van zijn projecten.

De officiële crowdfunding-pagina, inclusief een persoonlijke verzoek van Iggy Pop om een financiële investering, is hier vinden.