Crowdfunding voor docu over Amerikaanse ‘black male crisis’

Project van regisseur Amy Berg en acteur Nate Parker

Amy Berg, meervoudig Emmy-winaar en maker van het voor een Oscar genomineerde Deliver Us from Evil, heeft samen met acteur Nate Parker een crowdfundingproject opgestart voor een documentaire over de zogeheten ‘black male crisis’. De campagne werd twee dagen gelanceerd na de uitspraak rond de moord op Michael Brown, waarin bekend werd dat politieagent Darren Wilson niet verder zal worden vervolgd.

De film zal ingaan op de huidige positie van de zwarte man in de samenleving en de manier waarop die in de media wordt getoond. Amy Berg vertelde dat zij en Parker al langer met het idee van de documentaire rondliepen: ‘Nate en ik voeren al langer een gesprek over de rol van ras in Amerika. Het is triest om te zien dat zwarte mensen 150 jaar na de afschaffing van slavernij nog steeds door het systeem benadeeld worden. Deze systematische raciale profilering zit diep ingebed in onze cultuur, en de zaak rond Michael Brown laat zien dat er zo snel mogelijk iets moet veranderen.’

In de film zal de Afro-Amerikaanse acteur Nate Parker in gesprek gaan met zwarte gemeenschappen in verschillende steden om te praten over deze problematiek, om zo te zoeken naar concrete oplossingen.

De campagne haalde binnen een paar dagen al twaalf procent van de benodigde 25 duizend dollar binnen.