Coens schrijven nieuwe Spielbergfilm

Broers werken ook aan project Hail Caeser

Joel en Ethan Coen gaan aan het script voor de volgende Steven Spielbergfilm werken, waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt. Ze pennen niet het volledige script, maar herschrijven het bestaande script van Matt Charman.

De nog titelloze film gaat over de Koude Oorlog en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse advocaat James Donovan ( Hanks). Donovan werd door de CIA ingezet om met de Russische geheime dienst over de terugkeer van piloot Francis Gary Powers te onderhandelen.

Tom Hanks heeft vier keer eerder met Steven Spielberg samengewerkt, namelijk in Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002), The Terminal (2004) en televisieserie Band of Brothers (2001).

De Coens zijn intussen ook bezig met hun eigen volgende project, namelijk Hail Caesar. De film gaat over een Hollywood ‘fixer’ uit de jaren vijftig genaamd Eddie Mannix.  Een fixer werd destijds ingehuurd om het imago van de filmsterren te behouden. Ze moesten alle informatie die mogelijk schadelijk kon zijn, zoals drugsgebruik en arrestaties , voor de filmstudio’s boven water brengen, en het vervolgens uit de pers houden .

Naar verluidt zou George Clooney al gecast zijn voor de film. Het zou de vierde samenwerking zijn tussen Clooney en de Coens, na O Brother Where Art Thou? (2000), Intolerable Cruelty (2003) en Burn After Reading (2008).

De opnames voor de Spielbergfilm beginnen dit najaar in Europa. Wanneer Hail Caesar in de bioscopen wordt verwacht, is nog niet bekend.