Christopher Nolan blijft sceptisch over 3D

Regisseur vertelt over nieuwe film Interstellar

Regisseur Christopher Nolan (Inception, The Dark Knight) is op CinemaCon ingegaan op zijn nieuwe film Interstellar, waar veel filmfans reikhalzend naar uitkijken. Het wordt een ouderwets soort blockbuster, benadrukt Nolan, in traditioneel 2D.

Nolan is nog altijd geen fan van 3D, liet hij weten. En ook niet van digitaal filmen. ‘Dat is geen kwestie van nostalgie. Film is gewoon de beste manier om beelden op te nemen. Ik ben een voorstander van technische innovaties, maar die moeten dan wel een verbetering zijn van eerdere technieken.’

Interstellar wordt vooral gemaakt met bestaande technieken en zo min mogelijk digitale effecten. Nolan vertelde ook dat hij meer van deze film op IMAX heeft geschoten dan welke film dan ook.

Op de plot van de film wilde hij nog niet te diep ingaan. Matthew McConaughey zal een 'everyman' spelen waarmee de kijker zich moet identificeren. De film zou 'interstellair reizen gebruiken om op plekken te komen die je niet zou kunnen bereiken met gebruikelijk ruimtevaart'. Wetenschappelijk zou de film niet al te onzinnig moeten worden: producer en adviseur van de film is natuurkundige Kip Thorne.

Nolan zegt een film te willen maken zoals in de ‘golden age of blockbusters’, toen familiefilms ‘een universele aantrekkingskracht’ hadden. Daarbij refereerde hij aan films als Star Wars en 2001: A Space Odyssey, die hij in zijn jeugd zag.
 
Op dit moment werkt Nolan aan de montage van zijn sf-film. Interstellar moet in november in de bioscopen te bewonderen zijn.