Boyhood grote winnaar New York Film Critics Circle Awards

Prijzen voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke bijrol

Boyhood, de coming of age-film met een draaiperiode van maar liefst twaalf jaar, heeft drie New York Critics Circle Awards ontvangen, waaronder die voor beste film. Regisseur Richard Linklater ontving tevens de prijs voor beste regie en actrice Patricia Arquette kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol.

Naast Boyhood was James Gray’s The Immigrant de enige film die meerdere awards in ontvangst nam. Darius Khondji kreeg voor de film de prijs voor het beste camerawerk en actrice Marion Cotillard kreeg, mede voor haar rol in Deux jours, une nuit van de gebroeders Dardenne, de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Wes Anderson kreeg een award voor zijn scenario van The Grand Budapest Hotel en Jennifer Kents The Babadook won de prijs voor beste debuutfilm. Deze eigenzinnige horrorfilm valt op door de bijzondere beelden en ingenieuze cameravoering.

De New York Film Critics Circle is opgericht in 1935 en de groep bestaat uit filmrecensenten van dagkranten, weekkranten, magazines en verschillende online platformen. De winnaars van de NYFCC-awards worden vaak als grote kanshebbers gezien voor de Oscars, die in februari worden uitgereikt.

Bezoek voor het volledige overzicht van de prijzen die zijn uitgereikt de officiële site van de NYFCC.