Binnenkort: Toy Story 4, Playmobil-film en Poetin-docu

De interessantste aankondigingen van de afgelopen week

De afgelopen dagen werden er weer interessante nieuwe filmprojecten aangekondigd, waaronder een Poetin-docu van Oliver Stone en een nieuw deel in de Toy Story-reeks. Ook opmerkelijk: een Playmobil-film en een theaterbewerking van The Hunger Games.

Oliver Stone heeft aangegeven Vladimir Poetin te willen interviewen als onderdeel van een documentaire over de huidige crisis in Oekraïne, Ukraine on Fire. ‘Ik wil een perspectief tonen waar Amerikanen niks van willen weten,’ aldus Stone. De regisseur gaf eerder aan begrip te hebben voor Poetins positie ten opzichte van de Krim. In 2003 kwam Stone in opspraak toen hij volgens velen Fidel Castro op weinig kritische wijze interviewde voor zijn documentaire Comandante.

Hoewel hert voor de hand lag dat met Andy’s verhuizing in de derde Toy Story-film het verhaal aan zijn einde was gekomen, denkt Pixar daar anders over: een vierde film is in de maak. John Lasseter, ook verantwoordelijk voor de eerste twee Toy Story-films, zal terugkeren als regisseur. Ook Pixar-veteranen Pete Docter (Up), Lee Unkrich (Toy Story 3) en Andrew Stanton (Finding Nemo, Wall-E), allen al eerder betrokken bij de films over het levende speelgoed, zullen meewerken aan het verhaal. De film moet uitkomen in juni 2017. 

In ander animatienieuws: de Playmobilpoppetjes, waarvan er in totaal 2,7 miljard over de toonbank gingen, krijgen hun eigen film. Na de positieve ontvangst van Warner Bros’ The Lego Movie moeten de Franse producenten Dimitri Rassam en Aton Soumache hebben gedacht hetzelfde te kunnen doen met het door Hans Beck ontworpen speelgoed. De film staat gepland voor eind 2017.

En tot slot: geen nieuwe film, maar een theaterbewerking van een film. The Hunger Games wordt door de Nederlandse theaterproducent Robin de Levita naar het toneel gebracht. De Levita, die eerder al furore maakte met zijn musicalversie van Soldaat van Oranje, bouwt in Londen een schouwburg voor zijn adaptatie van de succesvolle franchise. De promotie zal worden verzorgd door de Britse Harvey Goldsmith, die een reputatie opbouwde met grote bands als Queen, The Bee Gees en Oasis. Het theater, dat tegenover het Wembley Stadion zal staan , zal in 2016 zijn deuren openen.