Bestseller Publieke Werken verfilmd

Hoofdrollen voor Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen

De bestseller Publieke Werken van auteur Thomas Rosenboom wordt verfilmd. Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen gaan de hoofdrollen vertolken. Joram Lürsen regiseert het door Frank Ketelaar geschreven scenario.

In de historische roman moet de getergde vioolbouwer Vedder ( Scholten van Aschat) het veld ruimen als zijn huisje moet wijken voor het prestigieuze Victoria Hotel. Tegelijkertijd probeert zijn overmoedige neef Anijs ( Derwig), die zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten heeft gewerkt, een uitweg te vinden voor zichzelf en zijn vrouw Martha ( Lodeizen).

Rosenboom won voor het boek de Libris Literatuur Prijs in 2000. Er zijn 450.000 exemplaren van het boek over de toonbank gegaan, niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Denemarken, Slowakije en Hongarije.

De film wordt geregisseerd door Joram Lürsen (Alles is Liefde) en het scenario is van Frank Ketelaar (Overspel). De opnames starten in september en vinden plaats in Nederland en Hongarije. De film komt in het najaar van 2015 uit.