86ste Oscaruitreiking goed bekeken

Een overzicht van het interessantste Oscarnieuws

Het is ondertussen twee dagen geleden dat de Oscars werden uitgedeeld. Een overzicht van het interessantste nieuws rondom de jaarlijkse ceremonie.

De 86e editie van de Oscars heeft 43 miljoen Amerikaanse kijkers getrokken. Dat is het hoogste aantal kijkers sinds 2004, toen er 43,5 miljoen mensen keken naar de uitreiking, met Billy Crystal als gastheer. Deze hoge kijkcijfers zorgen voor veel speculatie dat Ellen DeGeneres volgend jaar wordt teruggevraagd als presentator van de award-show. Vorig jaar, toen Seth MacFarlane (maker van Family Guy) presenteerde, keken 40 miljoen mensen.

Regisseur Steve McQueen en schrijver John Ridley schijnen ruzie te hebben, omdat Ridley een vermelding van McQueen als coscenarist zou hebben geweigerd. John Ridley won afgelopen zondag de Oscar voor zijn scenario voor 12 Years a Slave. De schrijver noemde de regisseur niet in zijn bedanktoespraak, en McQueen noemde Ridley op zijn beurt niet in zijn toespraak toen 12 Years a Slave de Oscar voor beste film won. De twee werken samen sinds 2008.

The New York Times plaatst een rectificatie 161 jaar nadat de achternaam van Solomon Northup, schrijver van het boek Twelve Years a Slave, verkeerd werd gespeld. De krant ontdekte de fout toen iemand naar aanleiding van het Oscarsucces van de boekverfilming 12 Years a Slave naar de titel zocht in het archief van The New York Times. In een artikel van 20 januari 1853 stond de naam Solomon Northup tot twee keer toe verkeerd gespeld als Northtrop en Northrup. Nu is dat alsnog gerectificeerd.

Over foutjes gesproken: John Travolta heeft zijn excuses aangeboden over de foute uitspraak van de naam Idina Menzel, de zangeres van het nummer ‘Let it Go’ uit de Disneyfilm Frozen. Menzel werd aangekondigd door Travolta tijdens de Oscars, maar hij verhaspelde haar naam. ‘Ik maak me er al de hele dag zorgen over. Toen dacht ik : wat zou Idina Menzel zeggen? Zij zou zeggen: let it go, let it go! Idina is ontzettend getalenteerd en ik ben heel erg blij dat Frozen twee heeft gewonnen op zondagavond!’ Daar kan Menzel het weer mee doen.

Tot slot nog een leuke meevaller voor de pizzabezorger die presentator Ellen DeGeneres naar de Oscarshow liet komen om de hongerige sterren te voeden: hij kreeg een fooi van 1000 dollar. Ellen had Edgar de bezorger uitgenodigd bij The Ellen Show op maandagochtend om het geld te overhandigen. Ze had tijdens de Oscars de hoed van zanger Pharrell Williams rond laten gaan om geld te verzamelen voor de bezorger , die mede-eigenaar is Big Mama’s and Papa’s Pizzaria in Hollywood.

Bekijk hier het fragment van The Ellen Show.