Zeven Razzies voor Twilight

Slechtste films van het jaar weer verkozen

Aan de vooravond van de Oscaruitreikingen zijn vannacht in Los Angeles voor de 33e keer de Golden Raspberry Awards uitgereikt, oftewel de Razzies, voor de slechtste films van het jaar. Grote winnaar (voor zover je daarvan kunt spreken) is de film The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2.

Het slotdeel van de populaire Twilight-reeks was genomineerd in maar liefst elf categorieën en won uiteindelijk zeven prijzen, onder meer voor slechtste film, slechtste actrice ( Kristen Stewart) en slechtste regisseur ( Bill Condon, die overigens ooit een Oscar won voor de film Gods and Monsters ).

Naast de makers van de Twilight-film kregen ook Razzie-favoriet Adam Sandler (slechtste acteur in de komedie That’s My Boy) en zangeres Rihanna (slechtste bijrol in de blockbuster Battleship) ervan langs.

Geen van de winnaars was aanwezig om een prijs in ontvangst te nemen.

Over de vele prijzen voor Twilight zei Razzie-oprichter John Wilson in een reactie: 'Ons bestaan draait om het belachelijk maken van pompeuze films. Dus Twilight pas precies in ons straatje. Als iemand acteert, zou ik graag wat emoties in het gezicht willen zien.'

Lees alles over de uitreikingen op de officiële Razzie- site.