Zach Braff zag het succes van Veronica Mars op de website Kickstarter en dacht: ‘dat kan ik ook’. De acteur en regisseur is daarom vandaag ook een crowdfundingproject gestart op Kickstarter voor zijn nieuwe film Wish I Was Here. Onlangs haalden de makers van tv-serie Veronica Mars via dezelfde website binnen één dag 2 miljoen dollar op.

De acteur hoopt eveneens 2 miljoen dollar in te zamelen, zodat hij het script (dat hij samen met zijn broer Adam schreef) kan verfilmen. Hij zegt wel investeerders voor zijn film te hebben gevonden, maar wil niet met hen in zee gaan, omdat hij dan zijn artistieke vrijheid zou moeten inleveren. Door Kickstarter kan Braff naar eigen zeggen onafhankelijk blijven.

Wish I Was Here moet een vervolg worden op Braffs regiedebuut Garden State, alleen met andere personages. Waar Garden State ging over twintigers en de problemen waar zij tegenaan lopen, gaat deze film over een dertiger, zijn gezin en wat voor problemen zij treffen.

Braff pakt het op dezelfde manier aan als de makers van Veronica Mars: je krijgt leuke cadeaus vanaf een donatie van 10 dollar. Deze variëren van een online voorpremière met aansluitend de mogelijkheid Braff vragen te stellen, tot een rolletje spelen. Voor het laatste cadeau moet je wel minimaal 10.000 dollar neertellen. Tot nog toe heeft niemand dat ervoor over gehad. Het hoogste bedrag dat tot dusver is gedoneerd, is 7.000 dollar.

De teller staat nu op meer dan drieduizend fans die geld hebben gedoneerd. Daardoor is er al meer dan 200.000 dollar opgehaald. Braff heeft nog een maand de tijd om de financiering op Kickstarter rond te krijgen.

Braff schreef en regisseerde in 2004 Garden State, een film die goed werd ontvangen. Verder speelde hij acht seizoenen lang de hoofdrol in de serie Scrubs.