De 29ste editie van filmfestival Imagine is woensdagavond afgesloten met de uitreiking van de prijzen. De Black Tulip voor beste film die tijdens het festival draaide, ging naar de Japanse animatiefilm Wolf Children van Mamoru Hosoda.

De Black Tulip-jury, bestaande uit o.a. schrijfster Renate Dorrestein, noemt Wolf Children ‘een bijzonder fantasierijke film met een ongewoon nuchtere en aardse uitwerking’.

De Méliès d’Argent, voor de beste Europese fantastische film, ging naar de Spaanse apocalyptische thriller Fin van Jorge Torregrossa. Volgens de jury, bestaand uit o.a. muzikant Erik de Jong (Spinvis ): ‘Een film die het lef heeft te verhullen waar andere vooral zichtbaar willen maken. Die speelt met onze verwachtingen en ons in onvermoede richting stuurt. Een warmbloedige film die in het volle zonlicht een spanning creëert waar men doorgaans kille duisternis voor nodig meent te hebben.’

De Silver Scream Award 2013, de publieksprijs van het festival, werd toegekend aan de Amerikaanse zombiefilm The Battery van Jeremy Gardner.

Lees meer over de prijswinnaars op de site van Imagine.