Winnaars Tiger Awards bekend

Prijzen voor Fat Shaker, My Dog Killer en Soldate Jeannette

Tijdens de awardceremonie van het IFFR zijn vrijdagavond de Tiger Awards uitgereikt, de belangrijkste prijzen die tijdens het festival worden vergeven. De drie gelijkwaardige awards werden gewonnen door de films Fat Shaker van Mohammed Shirvani (Iran), My Dog Killer van Mira Fornay (Slowakije/Tsjechië) en Soldate Jeannette van de filmmaker Daniel Hoesl (Oostenrijk).

In totaal werden zestien films genomineerd voor de Hivos Tiger Award Competitie. De drie winnaars, die gekozen werden door een vijfkoppige internationale jury, wonnen naast een beeldje ook ieder een geldprijs van 15.000 euro.

Naast de Tiger Awards werden ook andere prijzen uitgereikt tijdens de ceremonie. De Fipresci Award, een prijs van de internationale federatie van filmcritici, ging naar Tigerkandidaat The Fifth Gospel of Kaspar Hauser van Alberto Gracia (Spanje). 

Ook werd dit jaar voor het eerst de Big Screen Award uitgereikt, een prijs die de winnende film distributie in de Benelux garandeert. De winnaar, die werd gekozen door een publieksjury, was het Italiaanse drama Bellas mariposas van Salvatore Mereu. 

De KNF-prijs van de Nederlandse Filmcritici werd uitgereikt aan Alicia Scherson (Chili) met haar film Il futuro. Ook werd de NETPAC Award uitgereikt, een prijs die de beste Aziatische film in de IFFR-selectie bekroont. Die werd gewonnen door de film What They Don’t Talk About When They Talk About Love van Mouly Surya ( Indonesië).