Wim Wenders begint rocklabel

Logische stap voor Duitse regisseur

Regisseur Wim Wenders gaat de rockbusiness in. De Duitse filmmaker had al eerder de platenmaatschappij Wenders Music opgericht om de soundtracks van zijn films uit te brengen, maar nu gaat hij ook albums van rockbands uitgeven.

Het eerste album komt van de Berlijnse band Infamis, die al 25 jaar bestaat en een dozijn platen in eigen beheer uitbracht, maar nooit is doorgebroken.

‘Toen iemand mij enkele jaren geleden een plaat van Infamis liet horen, bleef de vraag door mijn hoofd spoken : waarom ken ik die groep niet?’, vertelde Wenders deze week in het Berlijnse uitgaansblad Zitty. ‘Ik liet mij overtuigen door hun muziek en hun mentaliteit om al die jaren door te gaan. Ze moeten alleen niet verwachten dat ze met mijn hulp nu carrière kunnen maken en meteen hun banen kunnen opzeggen.’

Dat de regisseur de muziekbusiness ingaat is geen onlogische stap. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn carrière. In zijn doorbraakfilm Paris, Texas speelde de muziek van Ry Cooder een hoofdrol en in latere films waren songs van Nick Cave en U2 prominent te horen. Ook maakte Wenders de succesvolle documentaire Buena Vista Social Club en de dansfilm Pina.

De eerste Duitse recensies van Im Westen der Himmel, zoals het bewuste album van Infamis heet, zijn positief.