Fans van Veronica Mars kunnen hun hart ophalen. De serie die in 2007 na drie seizoenen stopte, wordt verfilmd. In minder dan een dag tijd is het bedrag van 2 miljoen dollar, dat nodig is om de film te financieren, opgehaald via de crowdfundingwebsite Kickstarter.

De serie draait om Veronica Mars, gespeeld door Kristen Bell (bekend van Forgetting Sarah Marshall). Mars is een scholiere die in haar vrije tijd als privédetective aan de slag gaat. De serie kreeg goede recensies en ontwikkelde al gauw een trouwe achterban, maar werd stopgezet wegens tegenvallende kijkcijfers. Na het einde van de serie, schreef bedenker Rob Thomas een script voor een film. Hij kreeg alleen de financiering niet rond.

Om toch de film te kunnen maken, moest Thomas de hulp van fans inroepen. Hij zette woensdag een oproep op Kickstarter, een website waar projecten door particulieren worden gefinancierd. Op dit moment staat de teller op iets meer dan 3 miljoen dollar, gedoneerd door bijna 50.000 fans. De mensen die geld investeren, krijgen vanaf 10 dollar een beloning. Dit varieert van het ontvangen van het script vlak voor het uitkomen van de film, het ontvangen van de film op dvd op de dag van de release tot een figurantenrol (tekst: ‘Here’s your check, sir’). Dit kleine rolletje in de film is al vergegeven, één fan was bereid hier 10.000 dollar voor neer te leggen.

De serie is in handen van filmstudio Warner Bros, maar die wilde niet meewerken aan de financiering. De studio wilde wel meewerken aan het maken van de film, mits Thomas 2 miljoen dollar bij elkaar sprokkelde. Warner Bros. zou tegen Thomas hebben gezegd dat het niet alleen om het geld gaat, maar dat hij op deze manier ook bewijst dat er echt interesse in de film is. Daarom zou het ook niet mogelijk zijn geweest dat bijvoorbeeld Bell of Thomas zelf het geld zouden investeren.

Bij het project op Kickstarter staat een filmpje, waarin Bell laat weten dat het filmen deze zomer nog begint, als het beoogde bedrag is ingezameld. Verwacht wordt dat de film dan begin 2014 uitkomt. Thomas liet weten dat geen enkel project eerder zo snel de grens van 1 en 2 miljoen dollar heeft bereikt.