Twee Nederlandse actrices in Ierse horrorfilm

Hannah Hoekstra en Anneke Blok spelen dochter en moeder

De Nederlandse actrices Hannah Hoekstra en Anneke Blok krijgen allebei een rol in de Ierse horrorfilm The Canal. Hoekstra gaat Alice spelen, één van de hoofdrollen in de film. Blok zal Alice’ moeder vertolken. De opnames beginnen deze maand nog.

In The Canal wordt het personage van Hoekstra ervan verdacht dat ze haar echtgenoot David, gespeeld door Rupert Evans, bedriegt. David is er daarnaast van overtuigd dat hun huis bezeten is door bovennatuurlijke krachten, omdat er honderd jaar eerder een gezin is vermoord in het huis.

De film zal geregisseerd worden door Ivan Kavanagh. De Ier regisseerde in het verleden vier speelfilms, waarvan The Fading Light en Tin Can Man de bekendste zijn. Beide films vielen op het Dublin International Film Festival in de prijzen.

Hoekstra speelde eerder in onder andere de films Doodslag en Hemel. Voor haar rol in Hemel ontving ze een Gouden Kalf voor beste actrice . Blok is bekend van haar rollen in films als Alles is liefde en Oorlogswinter. Evans speelt momenteel in de Engelse serie The Village en was eerder te zien in de miniserie World Without End.