Theo Nijland schrijft filmscript Verrukkulluk

Campert-verfilming wordt geregisseerd door Frans Weisz

Componist en theatermaker Theo Nijland zal het script gaan schrijven voor de verfilming van het boek Het leven is verrukkulluk van schrijver Remco Campert. Al eerder werd bekend dat Frans Weisz de regie van de film op zich zal nemen. De regisseur was sinds het verschijnen van de roman in 1961 al van plan om het boek te gaan verfilmen. Finn, een jeugdfilm van Weisz, draait momenteel in de bioscopen.

Frans Weisz en Remco Campert hebben al eerder samengewerkt. Weisz’ eerste film uit 1966, Het gangstermeisje, was gebaseerd op een scenario van Campert. Kitty Courbois speelde hierin de hoofdrol.  Volgens een woordvoerster van de producent zou Campert altijd al gewild hebben dat Weisz ook Het leven is verrukkulluk zou gaan verfilmen.   

Ook Nijland heeft al aan verschillende producties gewerkt met regisseur Frans Weisz. De componist schreef muziek voor de films Op afbetaling, Hoogste tijd en Happy End. Het is de eerste keer in vijftien jaar dat Nijland een speelfilmscenario zal schrijven. Hij schreef in 1998 ook het script voor de verfilming van de roman Ivoren Wachters van Simon Westdijk.

Het leven is verrukkulluk vertelt het verhaal van twee vrienden, Mees en Boelie. Zij zijn allebei verliefd op hetzelfde meisje. De relatie tussen de twee jongens komt onder druk te staan , en ze belanden vervolgens in een wereld van marihuana en vrije liefde.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames zullen beginnen of wie de hoofdrollen zullen spelen. De financiering van de film is momenteel nog niet rond.