Skyfall passeert twee miljoen bezoekers

23ste Bondfilm is het meest succesvolle deel ooit

Skyfall, de 23ste film in de James Bond-reeks, heeft deze week in Nederland het aantal van twee miljoen bezoekers gepasseerd. Dat maakte distributeur Sony donderdag bekend. Ook internationaal brak de film records.

Woensdag werd de twee miljoenste Nederlandse bezoeker van Skyfall verwelkomd . Het recordaantal werd in ruim twee maanden bereikt. Onlangs bleek de actiethriller van regisseur Sam Mendes in Nederland al de best bezochte bioscooptitel van het jaar 2012.

Momenteel draait de Bondfilm nog in 105 bioscopen, en is hard op weg om een van de best bezochte bioscoopfilms ooit in Nederland te worden. Skyfall haalt momenteel de derde plek van de meest opbrengende films aller tijden in Nederland, na James Camerons Titanic en Avatar. Daarmee heeft Skyfall grote titels, zoals de films uit de Harry Potter-reeks en de Lord of the Rings-trilogie, achter zich gelaten.

Ook internationaal brak Skyfall onlangs records. De film passeerde vorige week de grens van een miljard dollar aan wereldwijde opbrengst. De 23e film over de Britse spion is daarmee officieel het meest succesvolle deel in de reeks ooit.