Silver Linings Playbook beste onafhankelijke film

Independent Spirit Awards uitgereikt

Het is een druk weekend op het gebied van filmprijzen. Naast de Franse Césars (vrijdag), de Razzies (zaterdag) en de Oscars (zondag), zijn zaterdag in Santa Monica (Californië) de Independent Spirit Awards uitgereikt, voor de beste onafhankelijk geproduceerde films van het jaar.

Grote winnaar was het komische drama Silver Linings Playbook, dat ook kans maakt op diverse Oscars. De film won vier prijzen: voor beste film, beste regie en scenario (beide van David O. Russell) en beste hoofdrolspeelster (Jennifer Lawrence).

In Silver Linings Playbook speelt Bradley Cooper een man met psychiatrische problemen die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen met behulp van een mysterieuze vrouw (Lawrence). De film verschijnt 28 februari in de Nederlandse bioscopen, en wordt dan besproken op Cinema.nl.

De Spirit Award voor de beste acteur ging naar John Hawkes, voor zijn rol in The Sessions van Ben Lewin. Helen Hunt werd onderscheiden voor haar bijrol in diezelfde film. The Sessions gaat over een man in een ijzeren long die zijn maagdelijkheid wil verliezen.

De prijs voor beste debuutfilm ging naar de coming-of-age-film The Perks of Being a Wallflower. Beste niet-Engelstalige film was - niet verrassend - Amour van Michael Haneke.