Ricky Gervais maakt film over David Brent

Manager uit The Office gaat de muziekindustrie in

Komiek Ricky Gervais (52) kan nog geen afscheid nemen van zijn personage David Brent, de onuitstaanbare kantoormanager uit de Britse komedieserie The Office. Brent krijgt binnenkort een eigen film, zo meldt The Independent.

The Office, een ‘mockumentary’-serie over de dagelijkse beslommeringen op een suf kantoor, werd tussen 2001 en 2003 uitgezonden door de BBC. Later volgde een Amerikaanse remake, die het negen seizoenen volhield. Hoofdpersoon Michael Scott, gebaseerd op David Brent, werd daarin gespeeld door Steve Carell.

Gervais heeft sinds het einde van The Office in diverse andere series en films gespeeld. Eerder dit jaar trad hij weer op als Brent voor een optreden tijdens Comic Relief. Hierna volgde een YouTube-serie: Learn Guitar with David Brent.

‘De video’s worden de basis voor een film over David Brent, die het wil maken in de muziekindustrie,' zegt Gervais. De komiek is van plan later dit jaar alvast wat liedjes van zijn alter ego te laten horen tijdens een live-optreden met een band.

Gervais speelt ook een rol in de aankomende Muppet-film ( bekijk de trailer).

Bekijk hieronder een scène uit The Office met David Brent als motivatiecoach.