Richard Matheson overleden

Schrijver van Duel en I Am Legend werd 87 jaar

Schrijver Richard Matheson is zondag overleden in Los Angeles. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse academie voor sciencefiction-, fantasy- en horrorfilms bekendgemaakt. De auteur van verfilmde boeken als I Am Legend en The Shrinking Man is 87 jaar oud geworden.

Van de boeken die Matheson in zijn zestig jaar durende carrière schreef werden veel tv-series en films gemaakt. Zo werden onder andere Hell House, The Shrinking Man, A Stir of Echoes en What Dreams May Come verfilmd. Mathesons in 1954 verschenen vampierenboek I Am Legend werd drie keer verfilmd. De laatste keer gebeurde dat in 2007 met Will Smith in de hoofdrol.Matheson schreef ook een aantal afleveringen van de televisieserie The Twilight Zone en andere series.

Zowel horrorschrijver Stephen King als regisseur Steven Spielberg roemt Matheson om de invloed die hij op hen heeft gehad. King droeg zijn boek Cell uit 2006 op aan de schrijver. Spielbergs eerste speelfilm, Duel, was gebaseerd op een gelijknamig kort verhaal van Matheson.

Matheson zou woensdag een prijs krijgen van de academie voor sciencefiction-, fantasy- en horrorfilms. De organisatie heeft laten weten dat hij de prijs postuum alsnog krijgt.

( bron: Novum)