Publieke Werken en Michiel de Ruyter geselecteerd voor Telescoop

Project stelt 1,8 miljoen euro beschikbaar per film

De verfilming van de roman Publieke Werken van Thomas Rosenboom en een film over Michiel de Ruyter zijn geselecteerd voor het project Telescoop, dat voor beide producties een investering van 1,8 miljoen euro beschikbaar stelt. Dat maakte het Nederlands Filmfonds gisteren bekend.

Foto: Alles is familie werd eerder geselecteerd voor het Telescoop- project.

De regie van Publieke Werken zal in handen zijn van Joram Lürsen (Alles is familie). Het verhaal speelt zich af in 1888 in Amsterdam, waar een huiseigenaar het grote geld ruikt als zijn pand moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef, een apotheker uit Hoogeveen, wil een groep arme turfstekers helpen. De twee beramen een plan dat alles zal regelen, met tragische gevolgen.

De film over Michiel de Ruyter zal worden geregisseerd door Roel Reiné. Alex van Galen, die eerder meewerkte aan series als Rozengeur & Wodka Lime en Onderweg Naar Morgen, is verantwoordelijk voor het script.

Telescoop, een project van de NPO, CoBo, het ministerie van OCW en het Filmfonds, heeft als doel gesteld ‘Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken’. Eerder werden de films Alles is Familie, Kenau, Wiplala en De Stille Kracht geselecteerd voor het project.