Nono, het Zigzag kind wint Europese prijs

Film favoriet bij kinderen uit negen landen

Nono, het Zigzag kind heeft gisteravond de EFA Young Audience Award gewonnen. De film van Vincent Bal werd door kinderen uit negen Europese landen gekozen als favoriet. Nono streed tegen de Duitse film Upside Down en de Franse film Le Magasin des Suicides.

De winnaar van de Young Audience Award werd bepaald door een publiek van 12- tot 14-jarigen. Zeshonderd kinderen bekeken in negen verschillende Europese steden de drie genomineerde films en gaven na afloop hun favoriet door. Al bij de eerste puntentelling in Kopenhagen lag Nono aan kop.

De drie genomineerde films worden uitgekozen door drie experts van de European Film Academy. Dit was de tweede keer dat de prijs werd uitgereikt. In 2012 won ook een Nederlandse film: Kauwboy van Boudewijn Koole.

Nono, het Zigzag Kind gaat over een bijna dertienjarige jongen, zoon van een beroemde inspecteur, die op zoek gaat naar zijn moeder. Daarbij wordt hij geholpen door een meestercrimineel en een nachtclubzangeres. De film won al eerder de publieksprijs op een kinderfilmfestival in Canada en was te zien op het filmfestival van Berlijn.