Nicole Kidman en Ang Lee in jury Cannes

Ook o.a. Christoph Waltz en Lynne Ramsay in jury

Actrice Nicole Kidman en regisseur Ang Lee voegen zich bij de jury van het aankomende filmfestival in Cannes. De jury, onder leiding van Steven Spielberg, kiest de winnaar van de belangrijkste prijs: de Gouden Palm.

Kidman en Lee maken deel uit van een jury die dit jaar merendeels uit regisseur bestaat. Naast Spielberg zijn dat: Cristian Mungiu (winnaar van een Gouden Palm in 2007 met 4 Months, 3 Weeks & 2 Days), Lynne Ramsey (genomineerd voor een Gouden Palm in 2011 met We Need to Talk About Kevin) en Naomi Kawase (winnaar van de Grote Prijs in 2007 met The Mourning Forest).

Christoph Waltz ( Django Unchained), Daniel Auteuil ( Caché) en Vidya Balan ( Bollywoodactrice) vertegenwoordigen samen met Kidman de acteurs in de jury. Balan is tevens uitgenodigd omdat India dit jaar gastland is. De rest van de acteurs zijn allen eerder genomineerd op het festival of hebben in een film gespeeld die genomineerd is geweest.

De Gouden Palm is de hoofdprijs van het festival. Dit jaar dingt voor het eerst in bijna veertig jaar ook een Nederlandse film mee naar de prijs: Borgman van Alex van Warmerdam. De prijzen worden eind mei uitgereikt.