Nederlandse actrice in biopic Tommy Cooper

Marene Miller speelt Nederlandse journalist

Actrice Marene Miller krijgt een grote bijrol in een Britse biopic over de komiek Tommy Cooper. Ze gaat de rol van een Nederlandse journaliste spelen, die Cooper interviewt na een van zijn shows.

Tommy Cooper stond bekend om zijn shows waarin goocheltrucs en komische elementen werden gecombineerd. Daarnaast had Cooper een ingewikkeld liefdesleven : hij was tot zijn dood getrouwd met Gwen Henty, maar had tegelijkertijd een affaire met zijn assistente Mary Fieldhouse. Hij overleed in 1984 tijdens een van zijn shows aan een hartaanval. De film zal zich voornamelijk concentreren op het liefdesleven van Cooper.

Cooper gaat gespeeld worden door David Threlfall, bekend van de Britse dramaserie Shameless. Amanda Redman, momenteel te zien in de misdaadserie New Tricks, gaat de vrouw spelen van Cooper. Wie de assistente gaat spelen is nog niet bekend.

Miller was al eerder in de Britse detectiveserie Silent Witness te zien. Daarin speelde ze samen met Derek de Lint in een aantal afleveringen die zich op de Nederlandse ambassade afspeelden.