James Cameron trekt scenaristen aan voor drie Avatar-vervolgen

Nieuwe films worden achter elkaar opgenomen

Regisseur James Cameron en studio 20th Century Fox hebben bekendgemaakt dat de blockbuster Avatar niet twee, maar drie vervolgen zal krijgen. De opnamen van alle drie de films moeten volgend jaar beginnen. In tegenstelling tot eerdere berichten zal Cameron de scenario’s niet zelf schrijven, maar met behulp van een team door hem geselecteerde scenaristen.

‘Terwijl ik werkte aan de scenario’s voor de nieuwe films, merkte ik dat de wereld, het verhaal en de personages van Avatar nog rijker werden dan ik had verwacht,' licht de succesvolle regisseur toe. 'Het werd mij duidelijk dat alles wat ik op het scherm wilde brengen niet in twee films zou gaan passen.’

Ook zag Cameron in dat hij hulp nodig zou hebben bij het schrijven van de epische sf-films. Na een reeks sollicitaties heeft de regisseur vier extra scenaristen aangetrokken: Josh Friedman (War of the Worlds), het duo Rick Jaffa en Amanda Silver (Rise of the Planet of the Apes), en Shane Salerno (Savages).

De productie van de nieuwe trilogie wordt hoogstwaarschijnlijk de duurste uit de filmgeschiedenis. Dat Fox het risico aandurft heeft alles te maken met de recordopbrengst van de eerste Avatar -film: bijna drie miljard dollar.

De films worden respectievelijk december 2016, 2017 en 2018 in de bioscoop verwacht.

Lees meer over het project op de site Deadline.com.