IFFR maakt nominaties eerste Big Screen Award bekend

Prijs: gegarandeerde filmdistributie

Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft tien films geselecteerd voor The Big Screen Award Competitie. De internationale competitie zal tijdens de 42e editie van het IFFR voor het eerst worden gehouden, met als prijs de gegarandeerde distributie van de film in de Benelux.

Het programma bestaat uit tien recente films die nog niet zijn aangekocht door Nederlandse distributeurs. De selectie omvat onder meer de films Northwest (Michael Noer, Denemarken) en How to Describe a Cloud van de Nederlandse filmmaker David Verbeek, die beiden in Rotterdam in wereldpremière zullen gaan.

De competitie is in het leven geroepen om de uitbreng te stimuleren van films die nog niet in Nederlandse filmtheaters vertoond worden. De prijs, die aan twee films zal worden uitgereikt, bestaat dan ook uit een gegarandeerd distributie- aanbod voor de Benelux.

The Big Screen Award wordt door zowel een publieksjury als een professionele jury toegekend. Die laatste wordt gevormd door vijf leden van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten (KNF), bestaande uit filmcritici Fritz de Jong (Wegener Dagbladen), Joost Broeren (de Filmkrant ), Dineke de Zwaan (Uitagenda Rotterdam), Pim Wijers (Preview) en Cinema.nl- redacteur Sven Gerrets.

Bekijk hier het volledige overzicht van de genomineerde films.