Het meisje en de dood wint op filmfestival Milaan

Prijs voor beste camerawerk en production design

Het meisje en de dood van regisseur Jos Stelling heeft op het filmfestival van Milaan twee prijzen in de wacht gesleept. De film met Sylvia Hoeks in de hoofdrol won de prijs voor het beste camerawerk en de beste production design.

In totaal ontving de film op het filmfestival van Milaan zeven nominaties. Zo was Hoeks genomineerd voor haar rol, net als haar tegenspeler Sergei Makovetsky voor zijn rol. Daarnaast maakt Stelling ook nog kans op de prijs voor de beste film, die later deze week wordt uitgereikt.

Het meisje en de dood viel al eerder in de prijzen. Op het Nederlands Film Festival van afgelopen jaar won de film Gouden Kalveren voor beste film, camerawerk en geluid. Daarnaast werd Stelling op het Sofia International Film Festival genomineerd voor beste regie.

De film trok in Nederland relatief weinig bezoekers naar de bioscoop. De makers hebben nu hun hoop op Rusland gevestigd: afgelopen week is de film met veertig kopieën in Rusland uitgebracht.

Hoeks speelt in de film de vaste courtisane van een oude graaf in een negentiende-eeuws Duitsland. Makovetsky is een Russische medicijnenstudent op doorreis die met zijn vasthoudende liefde haar hart breekt.